Förvara din musik

De CD-skivor som du  har i ditt hem går det att förvara på en mängd olika sätt. Vilket sätt du väljer hänger lite grann ihop med om du vill visa upp din samling, eller gömma undan den. Om du ha skivorna framme kan en hylla utav något slag vara passande. Till exempel kan du hänga upp en svart stringhylla utav pocket-modellen, som är perfekt i mått för att just förvara skivor. När din samling med tiden växer kan du enkelt bygga ut hylla med flera sektioner eller hyllplan. Vill du hellre stoppa undan skivorna finns det idag flera bra förvaringsboxar som är måttanpassade till fodralen, vilket ger dig optimal förvaring på minimal yta.

Idag är det allt fler som väljer att köpa sin musik digitalt istället för rent fysiskt. Med detta innebär det inte att vi köper våra CD-skivor från webbutiker, utan att vi köper digitala kopior utav skivan istället för en fysisk platta. Filerna om man köper skickas då till en via ett mail, därifrån man kan ladda ner dem till sin dator. Anledningen till denna nya variant av skivköp är att många vill kunna ta med sig sin musik var de än befinner sig och då lägger in låtarna i sina mobiler, Spotifylistor eller iPods. Genom att köpa din musik på det här sättet så kan du på några minuter få till detta, vilket många musikälskare uppskattar. Dessutom sparar du plats i ditt hem, då du har alla musik på datorn.

Självklart kan du även om du har en fysisk CD-skida få in dina låtar i datorn, men detta kan kräva lite tid för den som inte är kunnig inom området. Det du då gör är att sätta in skivan i din dator och omformatera filerna och kopiera in dem på din dator.

Att köpa en fysisk skiva är idag alltså någonting betydligt mer speciellt än det var för några år sedan. De flesta gör så att de endast köper fysiska skivor för de artister som de verkligen tycker mycket om, då det känns roligare att ha en fysisk skiva att hålla i än några filer på datorn. Dessutom kan ju alltid en skiva signeras vid en konsert eller liknande, vilket en digital fil inte kan göras. Många artister släpper även speciella boxar som man kan köpa där man får tillhörande produkter såsom en tröja, plansch eller liknande när man köper skivan. Det finns även samlingsboxar med all musik som artisten gjort under karriären.