Musiklegend, då och för alltid!

En musiklegend är en person som berör eller har berört, död som levande. Det innebär att personer som under en lång tid överskridit talang och begåvning. Det finns en hel del musiker runt om i världen, men alla är inte såpass begåvade att de kan klassas som en musiklegend. Det är något som händer under en lång tid och inte på ett ögonblick. Vissa musiklegender har även fått en specifik musik titel vid deras namn.

Det finns t ex ”The King Of Rock”, Elvis Presley, som var en musiker och skådespelare. Samt ”The King Of Pop”, Michael Jackson, som var en sångare, låtskrivare, producent, koreograf, underhållare och humanitärt.

En musiklegend ska vara känd och berömd. Den ska kunna beröra och påverka människor positivt och framförallt vara, minnesvärd. När en musiklegend gång på gång imponerar på många människor så lämnar det ett avtryck. Fortsätter denna artist med det år in och år ut, genom att prestera och beröra dem, även efter dennes bortgång, så får artisten till slut titeln Musiklegend. En person man aldrig kommer att glömma. En person som presterat såpass bra att musiken än idag, 20-40 år senare, är precis lika populär nu som då.

Andra stora musiklegender är t ex Madonna, Queen, Beatles, Bob Marley, Prince, Bod Dylan, The Rolling Stones, 2 Pac och David Bowie.